Τούτο φαίνεται νά 'ναι μια gallery, τροφή για το πεινασμένο μάτι, αλλά είναι απάτη. Στην πραγματικότητα είναι τροφή για το μυαλό, ένα συμπόσιο ιδεών. Αριστοτέλικά "ψυχαγωγώ" σημαίνει "άγω την ψυχή".
Διασκεδάστε, αλλά περισσότερο, σκεφτείτε.
Monday, March 17, 2008
Sum Ergo Cogito
Sum (I exist) Ergo (therefore) Cogito (I think). Thinking is not nessecary. Look at her, ready to kiss a frog. And she is not even a blonde.
_________________________
Sum (υπάρχω) Ergo (άρα) Cogito (σκέφτομαι). Η σκέψη δεν είναι απαραίτητη. Κοίτα την, έτοιμη να φιλήσει ένα βάτραχο. Και δεν είναι καν ξανθιά.
Κόκκινη κίσσα, τώρα μού 'ρχονται δάκρυα στα μάτια (και κυριολεκτώ) : παλιότερα είχα ασχοληθεί (διαβάζοντας) με το ZEN και τούτο το haiku είναι συγκινητικό. Δικαιολογεί ακόμα και τις ... ξανθές
Γιώργο, το προηγούμενο που έκανα (Cogito Ergo Sum) μας λέει ότι όταν σκέφτεσαι υπάρχεις, σαν τι όμως; Μόνο σαν εγκέφαλος, το κορμί πού πάει; Σε τούτη την περίπτωση συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, ο εγκέφαλος είναι ... διακοσμητικός. (Μου θυμ΄΄ιζει το ανέκδοτο "καπιταλισμός είναι η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Σοσιαλισμός είναι ακριβώς το αντίθετο!")
Θα τον φιλήσει γιατί της είναι συμπαθής η γιατί κάποιος της είπε ότι θα μεταμορφωθεί σε πρίγκηπα μετά το φιλί; Στην πρώτη περίπτωση που είναι χωρίς σκέψη, το φιλί έχει αξία. Στην δεύτερη,όπου η σκέψη είναι παρούσα δεν έχει.
koitaza tin eikona sou kai mou fanike pws afou i kopela einai akrivws sti mesi, dixazetai.. na akolouthisei to dromo tou myalou (myalo=logiki) i to dromo tou vatraxou (vatraxos=ainigma=kardia)?
Ερασιτέχνισα, όντως ενδιαφέρουσα εξήγηση. Τα διλήμματα είναι συμφυή με την εξυπνάδα. Τι άλλο να 'πω;
Regina, join the club. Γι' αυτό γράφεις με τόση ... θετικότητα.
Λάκωνα, κι εσένα σε κάψανε οι γυναίκες; Η ιστορία, όμως, κυλάει αντίθετα : Τώρα παίρνουνε ένα πριγκηπόπουλο (φρέσκο-φρέσκο από το οιδιπόδειο) και το μεταμορφώνουνε σε ... βάτραχο
Στην έρημο του μέλλοντος... κάτω από τον μοναδικό,τελευταίο και άριστα σωζόμενο ανθρώπινο εγκέφαλο...θα συντελεστεί το θαύμα... το θαύμα που θα ζυμώσει ξανά τον κόσμο... Ο Έρωτας.
Woman of my dreams, (α) σε παίρνω στα σοβαρά, σκέφτομαι "δεν έχει πολύ άδικο", ξανασκέφτομαι "κι αν ο βάτραχος δεν ήταν πριγκηπόπουλο;" και βραχυκυκλώνω κάτω από το κράτος βαρειών αμφιβολιών (β) θεωρώ ειρωνικό (irony has nothing to do with ... metals) το σχόλιό σου και, αφού γελάσω καλά-καλά, έχω δεύτερες σκέψεις "ρε, μπας κι η ... κτηνοβασία δεν είναι και τόσο τραγική;"
Woman of my dreams, αυτό είναι υπέροχο! Μια φορά περίμενα τη σειρά μου στα γκισέ μιας τράπεζας κι όταν έφτασα μπροστά μου λέει η υπάλληλος "είπατε κάτι;" της απάντησα "όχι, μιλάω μόνος μου, κάνω πολύ καλή παρέα με τον εαυτό μου" Join the club. Πού είναι πια ο Έρωτας; Έγινα 55 χρονών!
Παίρνω αφορμή από το προηγούμενο σχόλιο:ο έρωτας,θες να πεις,έχει χαθεί στα 55;Για να ξέρω. Η κοπέλα θα μπορούσε να φιλάει και αρουραίο και να της αρέσει.Αρκεί να ξέρει ποιον φιλάει. (τώρα που τα βάφουν τα μαλλιά όλες,δε σώζεσαι με τίποτα - δεν ξέρεις αν είναι ξανθιά ή ντεμέκ ξανθιά). :)
όλα θα πάνε καλά, ο έρωτας όπως τον ξέραμε (αν τον ξέραμε) έχει χαθεί στα 55. Να μπορούσα νά 'νοιωθα τις αδρεναλίνες μου να εκρρίνονται σε κιλά!!!! Η κοπέλλα θα φιλήσει το βάτραχο γιατί το στερεότυπο λέει ότι περιμένει να τον κάνει πριγκηπόπουλο. Πολλές φορές λαχτάρησα να είμαι βάτραχος. Και πάμπολλες ανακάλυψα ότι περνάς μέσα στη γυναίκα (με ό,τι αυτό θα ήθελε να υπονοήσει) βασίζοντας την ... επιχειρηματολογία σου στο μητρικό της ένστικτο Το "ντεμέκ" μ' άρεσε αλλά τι σημαίνει ακριβώς;
ντεμέκ: καμία σχέση με το εκμέκ. Συνηθίζεται να λέγεται στη Θεσ/νίκη,εκεί το άκουσα τουλάχιστον για πρώτη φορά,πιθανόν τουρκικής προέλευσης,και σημαίνει κάτι σαν "στα ψέματα,δήθεν".Ντεμέκ ξανθιά:δήθεν ξανθιά.
Από την ένδοξη Πελοπόννησο(!),"κάτω απ'τ αυλάκι",που λένε και οι αυτοί που μένουν πάνω από αυτό, αλλά κατοικώ τα περισσότερα χρόνια της μεχρι τώρα ζωής μου στην Αθήνα,όπως άλλωστε και η μισή Ελλάδα. Καλημέρα!
Βιολογικά εύστοχο το σχόλιο. Όταν υφίσταται ένα έμβιο ον, η σκέψη είναι αντανακλαστική και συνεχής. Η διαβίωση και μόνο επιβάλλει το αναπόδραστο των εγκεφαλικών διεργασιών. Αλλά με μπερδέψατε με το σχόλιο "ο εγκέφαλος είναι διακοσμητικός".
(Peace) pipe smoker, είπα να αναβιώσω την παλιά μόδα για τις ... ξανθές (δίκην παιδιάς). Αν ένας εγκέφαλος πιστεύει ακόμα ότι φιλώντας ένα βάτραχο θα αποκτήσει πριγκηπόπουλο, τότε μιλάμε για ... υψηλή νοημοσύνη (του βάτραχου) I'm puffing continually.
Υπάρχει και το 'I emote, therefore I feel'. Στο βιβλίο 'Descartes Error' ο Antonio Damasio, νευροφυσιολόγος, υποστηρίζει με παραδείγματα απο τις κλινικές του έρευνες ότι αυτό που χαρακτηρίζει την ανθρώπινη ύπαρξη είναι η δυνατότητα να νιώθεις ανώτερα συναισθήματα. Έχει παραδείγματα ανθρώπων που για παθολογικούς λόγους δεν ένιωθαν συναισθήματα και δεν μπορούσαν να έχουν κανονική ζωή αν και η λογική τους ικανότητα ήταν ανεπηρέαστη.
28 comments:
"ενα βατράχι λύνει τη γλώσσα του νερού.
Κι ειναι παλιά,
σοφή η λιμνούλα."
Μ.Μπασό
Σωστοοό. Εδώ μπαίνει το => και όχι το <=>
Κόκκινη κίσσα,
τώρα μού 'ρχονται δάκρυα στα μάτια (και κυριολεκτώ) : παλιότερα είχα ασχοληθεί (διαβάζοντας) με το ZEN και τούτο το haiku είναι συγκινητικό. Δικαιολογεί ακόμα και τις ... ξανθές
Regina,
είσαι θετικός επιστήμονας; Εγώ είμαι Φυσικός.
Απάντησέ μου.
Ο Εγκέφαλος στη γυάλα;
Γιώργο,
το προηγούμενο που έκανα (Cogito Ergo Sum) μας λέει ότι όταν σκέφτεσαι υπάρχεις, σαν τι όμως; Μόνο σαν εγκέφαλος, το κορμί πού πάει; Σε τούτη την περίπτωση συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, ο εγκέφαλος είναι ... διακοσμητικός.
(Μου θυμ΄΄ιζει το ανέκδοτο "καπιταλισμός είναι η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Σοσιαλισμός είναι ακριβώς το αντίθετο!")
Θα τον φιλήσει γιατί της είναι συμπαθής η γιατί κάποιος της είπε ότι θα μεταμορφωθεί σε πρίγκηπα μετά το φιλί;
Στην πρώτη περίπτωση που είναι χωρίς σκέψη, το φιλί έχει αξία.
Στην δεύτερη,όπου η σκέψη είναι παρούσα δεν έχει.
Κέλυ,
τσιμπήσαμε ως ξανθιές; (Χε,χε)
Έχεις, όμως, απόλυτο δίκιο.
Διαφορετικά "πόσο πουλιέται το φιλί στη Δύση, στγην Ανατολή..."
Kalispera,
koitaza tin eikona sou kai mou fanike pws afou i kopela einai akrivws sti mesi, dixazetai..
na akolouthisei to dromo tou myalou (myalo=logiki) i to dromo tou vatraxou (vatraxos=ainigma=kardia)?
Σπύρο, δεν είμαι, αλλά ελπίζω να γίνω σε 1,5 χρόνο (μαθηματικό).
Νομίζω πως σύντομα ο βάτραχος θα μεταμορφωθεί. Δεν είναι ξανθιά αλλά είναι γυναίκα :P
Ερασιτέχνισα,
όντως ενδιαφέρουσα εξήγηση. Τα διλήμματα είναι συμφυή με την εξυπνάδα.
Τι άλλο να 'πω;
Regina,
join the club. Γι' αυτό γράφεις με τόση ... θετικότητα.
Λάκωνα,
κι εσένα σε κάψανε οι γυναίκες;
Η ιστορία, όμως, κυλάει αντίθετα : Τώρα παίρνουνε ένα πριγκηπόπουλο (φρέσκο-φρέσκο από το οιδιπόδειο) και το μεταμορφώνουνε σε ... βάτραχο
Και από πού βγαίνει ότι είναι έτοιμη να το φιλήσει;
Επειδή υπάρχει το στερεότυπο του παραμυθιού;
Επειδή έτσι το ερμηνεύει ο συγγραφέας του post;
ιώργο,
βάλε μια γυναίκα κι ένα βάτραχο. Τι περιμένεις, να φιλήσει ο βάτραχος τη γυναίκα;
Στην έρημο του μέλλοντος... κάτω από τον μοναδικό,τελευταίο και άριστα σωζόμενο ανθρώπινο εγκέφαλο...θα συντελεστεί το θαύμα... το θαύμα που
θα ζυμώσει ξανά τον κόσμο...
Ο Έρωτας.
Woman of my dreams,
(α) σε παίρνω στα σοβαρά, σκέφτομαι "δεν έχει πολύ άδικο", ξανασκέφτομαι "κι αν ο βάτραχος δεν ήταν πριγκηπόπουλο;" και βραχυκυκλώνω κάτω από το κράτος βαρειών αμφιβολιών
(β) θεωρώ ειρωνικό (irony has nothing to do with ... metals) το σχόλιό σου και, αφού γελάσω καλά-καλά, έχω δεύτερες σκέψεις "ρε, μπας κι η ... κτηνοβασία δεν είναι και τόσο τραγική;"
οφείλω να ομολογήσω πως ούτε το (α) ούτε το (β) πέρασαν από το μυαλό μου...
γι' αυτό! μου αρέσω τις περισσότερες φορές :))))
Woman of my dreams,
αυτό είναι υπέροχο! Μια φορά περίμενα τη σειρά μου στα γκισέ μιας τράπεζας κι όταν έφτασα μπροστά μου λέει η υπάλληλος "είπατε κάτι;"
της απάντησα "όχι, μιλάω μόνος μου, κάνω πολύ καλή παρέα με τον εαυτό μου"
Join the club.
Πού είναι πια ο Έρωτας; Έγινα 55 χρονών!
Παίρνω αφορμή από το προηγούμενο σχόλιο:ο έρωτας,θες να πεις,έχει χαθεί στα 55;Για να ξέρω.
Η κοπέλα θα μπορούσε να φιλάει και αρουραίο και να της αρέσει.Αρκεί να ξέρει ποιον φιλάει.
(τώρα που τα βάφουν τα μαλλιά όλες,δε σώζεσαι με τίποτα - δεν ξέρεις αν είναι ξανθιά ή ντεμέκ ξανθιά).
:)
όλα θα πάνε καλά,
ο έρωτας όπως τον ξέραμε (αν τον ξέραμε) έχει χαθεί στα 55. Να μπορούσα νά 'νοιωθα τις αδρεναλίνες μου να εκρρίνονται σε κιλά!!!!
Η κοπέλλα θα φιλήσει το βάτραχο γιατί το στερεότυπο λέει ότι περιμένει να τον κάνει πριγκηπόπουλο. Πολλές φορές λαχτάρησα να είμαι βάτραχος. Και πάμπολλες ανακάλυψα ότι περνάς μέσα στη γυναίκα (με ό,τι αυτό θα ήθελε να υπονοήσει) βασίζοντας την ... επιχειρηματολογία σου στο μητρικό της ένστικτο
Το "ντεμέκ" μ' άρεσε αλλά τι σημαίνει ακριβώς;
ντεμέκ: καμία σχέση με το εκμέκ.
Συνηθίζεται να λέγεται στη Θεσ/νίκη,εκεί το άκουσα τουλάχιστον για πρώτη φορά,πιθανόν τουρκικής προέλευσης,και σημαίνει κάτι σαν "στα ψέματα,δήθεν".Ντεμέκ ξανθιά:δήθεν ξανθιά.
όλα θα πάνε καλά,
από πού είσαι;
@spyros vlahos:
Από την ένδοξη Πελοπόννησο(!),"κάτω απ'τ αυλάκι",που λένε και οι αυτοί που μένουν πάνω από αυτό, αλλά κατοικώ τα περισσότερα χρόνια της μεχρι τώρα ζωής μου στην Αθήνα,όπως άλλωστε και η μισή Ελλάδα.
Καλημέρα!
όλα θα πάνε καλά,
καλημέρα σας. Κανένας δεν είναι τέλειος ... κουράγιο
Βιολογικά εύστοχο το σχόλιο. Όταν υφίσταται ένα έμβιο ον, η σκέψη είναι αντανακλαστική και συνεχής. Η διαβίωση και μόνο επιβάλλει το αναπόδραστο των εγκεφαλικών διεργασιών. Αλλά με μπερδέψατε με το σχόλιο "ο εγκέφαλος είναι διακοσμητικός".
Keep on puffin'
(Peace) pipe smoker,
είπα να αναβιώσω την παλιά μόδα για τις ... ξανθές (δίκην παιδιάς).
Αν ένας εγκέφαλος πιστεύει ακόμα ότι φιλώντας ένα βάτραχο θα αποκτήσει πριγκηπόπουλο, τότε μιλάμε για ... υψηλή νοημοσύνη (του βάτραχου)
I'm puffing continually.
Υπάρχει και το 'I emote, therefore I feel'. Στο βιβλίο 'Descartes Error' ο Antonio Damasio, νευροφυσιολόγος, υποστηρίζει με παραδείγματα απο τις κλινικές του έρευνες ότι αυτό που χαρακτηρίζει την ανθρώπινη ύπαρξη είναι η δυνατότητα να νιώθεις ανώτερα συναισθήματα. Έχει παραδείγματα ανθρώπων που για παθολογικούς λόγους δεν ένιωθαν συναισθήματα και δεν μπορούσαν να έχουν κανονική ζωή αν και η λογική τους ικανότητα ήταν ανεπηρέαστη.
Πάνο,
σ' ευχαριστώ, δεν τό 'ξερα. Αυτό είναι υπέροχο, το να μαθαίνω κάτι καθελίγο.
Post a Comment