WELCOME

Τούτο φαίνεται νά 'ναι μια gallery, τροφή για το πεινασμένο μάτι, αλλά είναι απάτη. Στην πραγματικότητα είναι τροφή για το μυαλό, ένα συμπόσιο ιδεών. Αριστοτέλικά "ψυχαγωγώ" σημαίνει "άγω την ψυχή".

Διασκεδάστε, αλλά περισσότερο, σκεφτείτε.

Thursday, February 21, 2008

Natural selection

A creature (half man, half robot) naturally selects. It's not alone, tanks are for backup. Who commands our fates, our lives, our days?
________________________________________
Ένα πλάσμα (μισό άνθρωπος, μισό ρομπότ) φυσικά επιλέγει. Δεν είναι μόνο του, τα τανκς είναι για υποστήριξη. Ποιος κανονίζει τις τύχες μας, τις ζωές μας, τις μέρες μας;

19 comments:

ΑΧΤΙΔΑ said...

Σπύρο μου γειά σου ,είπα να κάνω μία βόλτα στη γκαλερύ σου και είδα κάτι που μου άρεσε υπερβολικά , το νόημα του και ο τρόπος που το έδειξες φανταστικός βέβαια δεν χρειάζεται να σου πω οτι το βάζω στη συλλογή μου.

Νατασα said...

καλησπέρα.
προβληματισμος.

Spyros Vlahos said...

Κορίτσια, μην κοροϊδευόμαστε!
Οι Εταιρείες, τα cartel και τα trust εμπορε΄΄υονται την καθημερνότητά μας.
Κι αν κάτι δεν πάει καλά ρίχνουν και μια δικτατορία.
Σ' όλα τα μέρη του κόσμου.
Οι μαλάκες!
(Παραφέρθηκα)

ολα θα πανε καλα... said...

@spyros vlahos:

Σ'ενα μεγάλο βαθμό υπάρχει δίκιο σε αυτό που λες και μεγάλη αλήθεια.
Χαμογέλασα με το "παραφέρθηκα" στην παρένθεση.
:)

faraona said...
This comment has been removed by the author.
faraona said...

A! Εδω δεν αφησα ιχνος!



Αλλαξα τα χρωματα για να διαβασετε.
ολο παραπονα ειστε!


fashion=μοδα

g vrettos said...

Καλημερα
Ειναι αληθεια οτι η ζωη μας εχει γινει πιο μπερδεμενη τωρα.
Αλλα κανεις δεν μας αφερη το δικαιωμα επιλογης.
Μου αρεσει το μπλογκ σας ειναι κατι που αφυπνιζει.

Spyros Vlahos said...

Voro,
το δικαίωμα μας το αφαιρούν με το να μας κρατάνε σε μια φτώχεια και μιζέρια ενώ αυτοί περνάνε καλά.
Δεν ευαγγελίζομαι καμμιά επανάσταση (αυτό μού 'λειπε στην ηλικία μου)αλλά λίγο φως να δούμνε, να χαμογελάσουμε κι όχι να χαζογελάμε με καθρέφτη την beep (θά 'λεγα "γαμημένη" αλλά ντράπηκα)τηλεόραση

KatArchimandritou said...
This comment has been removed by the author.
KatArchimandritou said...

δεν ειμαι ομιλητικη τελευταια γιατι εχω μπει σε φαση επεξεργασίας... καλο είναι πάντως να με τσιγκλάνε πότε πότε...
όσο για το ποιός ορίζει τις τυχες μας... διαβάζω την ιστορία της ευρώπης από το 1000μ.χ. μέχρι και σήμερα... ούτε εκείνοι ούτε εμείς παρά την πρόοδό μας (ο καθένας την ορίζει όπως θέλει)ξέρει ποιός άσχετος ορίζει ορίζει την ζωή των ανθρώπων.. το αστειο ειναι πως και αυτοί που μας ορίζουν τελικά δεν μας ορίζουν όσο θα το θελαν (απελευθερωτική αυτή η σκέψη..)

Το ερώτημα πάντως θα μπορούσε να είναι παρόμοιο με το που ειμαι ποιός είμαι και που πάω. Πολλές φορές το έχουμε αισθανθεί αυτό το υπαρξιακό αδιέξοδο όλοι μας (πολλοι το καταπνίγουν για να συνεχίσουν την δύσκολη πορεία τους στο άγνωστο)..
Εγώ προσωπικά ώρες ώρες το ξεπερνάω όταν βλέπω γύρω μου το μεγαλείο της φύσης και σκέφτομαι πως όσο κακό υπάρχει στον κόσμο άλλο τόσο καλό -ίσως και περισσότερο- βρίσκεται σε αυτόν. Μπορεί να φταίει η γιαγιάκα μου και όσα μου έλεγε μικρή αλλά πιστεύω πως κάποιος σίγουρα μας κλείνει τα μάτια προκειμένου να μην βλέπουμε το καλό, το ωραίο... την αγάπη και την ανθρωπιά γύρω μας... την εχω πατήσει και εγώ και ίσως είναι η μεγαλύτερη μου αμαρτία..δεν μιλάω πολύ ε;

Spyros Vlahos said...

EKA
γι' αυτό χρειάζεται τσίγκλισμα για ν' αποφσίσουμε κάποια φορά ότι δε μας ορίζουν όσο θα ήθελαν.
Ύπάρχει όντως στη Φύση η "αρχή διατήρησης του πόνου" και πραγματικά υπάρχει πολύ καλό στον κόσμο, μόνο που είναι σε άτακτη υποχώρηση μ' όλη αυτή τη φτήνεια γύρω μας.
Όχι, δε μιλείς πολύ, ίσα-ίσα που είναι το μεγαλύτερο αγαθό να επικοινωνούν μεταξύ τους οι άνθρωποι διότι τότε οι μαλάκες δε θα μπορούν να μας καθορίσουν εύκολα
Καληνύχτα σου

ΑΧΤΙΔΑ said...

Αν δεν είχαμε υπαρξιακές ανησυχίες δεν θα είμασταν άνθρωποι, δεν μπορώ να φανταστώ οτι υπάρχει κάποιος που δέχεται τα πάντα χωρίς ν' αναλογίζεται και να αναλύει, όσο για κάποια μικρή κατάθλιψη που περνούμε όταν όλα μας απογοητεύουν ε! και αυτό ακόμα μέσα στη ζωή είναι αρκεί να ξέρουμε που να σταματάμε και ν' ανακαλύπτουμε αυτό που θα μας δώσει το χέρι να σηκωθούμε. Όταν όλα με πιέζουν το ρίχνω σ' αυτό που αγαπω τη ζωγραφική μου κλείνομαι στο εργαστήρι μου κατεβάζω τα στορ και είμαι ΕΓΩ και οι σκέψεις μου..

Spyros Vlahos said...

Αχτίδα
είδες τι ωραία που είναι να έχεις ένα καταφύγιο;
Θά 'θελα να 'κανα μια έκθεση (και δεν έχω λεφτά). Ένας από τους βασικότερους λόγους είναι ότι το χρωστάω στα έργα. Αυτά με κράτησαν ζωντανό όταν ο κόσμος είχε σκοτεινιάσει γύρω μου αρκετές φορές.
Καλημέρα σου

Regina said...

We 're all living in Amerika, Coca Cola, Santa Claus...

Spyros Vlahos said...

Regina,
σε προηγούμενο έργο μου ξεκαθάρισα ότι ΟΛΕΣ οι αυτοκρατορίες πέφτουν κάτω από το βάρος τους (όπως και τ' αστέρια)

Demetres said...

Αναγκαστικά θα είμαι ο πιο κυνικός (αν και φρέσκος) επισκέπτης. Ουδείς καθορίζει τις τύχες μας. Αλλά η φυσική επιλογή καθορίζει το εύρος των δυνατοτήτων του οιουδήποτε όντος. Ακόμα και αυτή, όμως, είναι άβουλη, άκρως παθητική διαδικασία. Αν σκεφτείς ότι όλα όσα κάνεις, ονειρεύεσαι, πιστεύεις είναι αποτέλεσμα αλληλεπίδρασης περιβαλλοντικών παραγόντων και γενετικού υλικού, τότε ίσως πέσεις σε μελαγχολία, λόγω αισθήματος ασφυξίας. Αν σκεφτείς αντίστροφα, όμως, λαμβάνοντας υπόψη τους άπειρους πιθανούς συνδυασμούς (κατά συνέπεια τις άπειρες δυνατές καταλήξεις), τότε επανέρχεται η βεβαιότητα (κι αυτή παραπλανητική βέβαια, όπως και η ψευδαίσθηση της βούλησης) της ελευθερίας.

Την καλημέρα μου.

Spyros Vlahos said...

(Peace) pipe smoker,
(α) ουδείς ... πλην των Αμερικάνων που μπορούν και μολύνουν τον πλανήτη, που εκστρατεύουν σε όποια χώρα και την καταστρέφουν.
(β) το σχόλιό μου ήταν πολιτικό κι εκεί στόχευα, να δείξω ότι τα cartel καθορίζουν, κατά το δοκούν, ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει
Τα λέμε

Anonymous said...

Γεια σας, μου αρέσει το blog σας. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να λαμβάνετε ενημερώσεις σαν μια συνδρομή ή κάποια πράγματα εκεί; Λυπάμαι που δεν είμαι εξοικειωμένος με RSS;

Spyros Vlahos said...

I'm not so sure I undersood you

Anyway, welcome