WELCOME

Τούτο φαίνεται νά 'ναι μια gallery, τροφή για το πεινασμένο μάτι, αλλά είναι απάτη. Στην πραγματικότητα είναι τροφή για το μυαλό, ένα συμπόσιο ιδεών. Αριστοτέλικά "ψυχαγωγώ" σημαίνει "άγω την ψυχή".

Διασκεδάστε, αλλά περισσότερο, σκεφτείτε.

Wednesday, January 9, 2008

Sic transit gloria mundi

No matter how strong and resourcefull, no matter how many soldiers, technology, oil or gold has an Imperium, finally it falls. Each and every one of them have finally fallen. Just like this passes the glory of the world. ______________________________
Δεν έχει σημασία πόσο δυνατή και με πρώτες ύλες, πόσους στρατιώτες, τεχνολογία, πετρέλαιο ή χρυσάφι έχει μια Αυτοκρατορία, τελικά πέφτει. Κάθε μια και όλες τους τελικά έπεσαν. Έτσι περνάει η δόξα του κόσμου.

11 comments:

Χρύσα Πανταζή said...

...While preachers preach of evil fates
Teachers teach that knowledge waits
Can lead to hundred-dollar plates
Goodness hides behind its gates
But even the president of the United States
Sometimes must have
To stand naked...
Bob Dylan - It's allright ma

ολα θα πανε καλα... said...

Wild is the wind...αλλά δεν πειράζει.

kelly alamanou said...

Ετσι είναι.. "τα πάντα ρει" που έλεγε και ο αρχαίος ημων σοφός πρόγονος

Surrealist said...

Την καλησπέρα μου, μπράβο σου!
Ελπίζω όλα καλά... εφόσον δημιουργείς, σαφώς καλά!

Ιωάννης Νικόπουλος said...

Σπύρο,
μπορούμε να φτάσουμε μεχρι το κόκαλο σε θέματα που αφορούν στον εαυτό μας, στο "εγώ" μας,στην ταυτότητα μας, στις υπαρξιακές μας σχέσεις...εξαρτάται καθαρά απο μας και απο κανέναν αλλον!!!
Δεν συζητώ για την "πίστη" του Μακαριωτάτου-αυτά τα ξέρει μόνο ο Θεός-αλλά με ενδιαφέρει η θεολογία η η φιλοσοφία της Αλήθειας(οπως θα ελεγε ο μακαριστός π.Ιουστίνος Πόποβιτς), οταν μάλιστα εκφέρεται απο εναν δοκιμαζόμενο....Αρχιεπίσκοπο....
Ευχές πολλές!

edison said...

10.000-20.000 years is very little time for a system as complex as the human society to achieve a steady state. But one day it may happen

faraona said...

Να πεσουν και να ξεραθουν.Απ το στωμα σου και στου θεουλη το αυτακι.

Regina said...

Το κακό είναι ότι αλλάζουν απλώς τα υποκείμενα αλλάζουν θέσεις στην ιεραρχία, η ιεραρχία κατ' ουσίαν δεν αλλάζει ποτέ δυστυχώς.

Spyros Vlahos said...

Regina,
κάποια ώρα καταρρέουν όλα (βλέπε Σοβιετική Ένωση με τις κτηνώδεις πρώτες υ΄λες). Είναι υπέρλεπτη η προπαγάνδα που υπομένουμε αλλά από την άλλη μεριά είναι κι η ελευθερία του WEB. Ο καπιταλισμός δημιουργεί τις προϋποθέσεις που θα τον ρίξουν.

Regina said...

Nαι, δε διαφωνώ, κάθε αυτοκρατορία έχει το τέλος της. Απλά στη θέση αυτής που έπεσε θα ρθει κάποια άλλη, αυτό εννοούσα. Το πιστεύω και εγώ ότι το web είναι μια θαμπή αχτίδα ελπίδας..

Spyros Vlahos said...

Regina,
και όσο οι άνθρωποι θα συνηδειτοποιούνται περισσότερο τα πράγματα θα πηγαίνουν καλύτερα.
Δε λέω ότι είναι τώρα καλά, λέω ότι είναι μια ταλάντωση κι έχουμε φτάσει στη μια άκρη. Ο κόσμος έχει μπουκώσει. Ή με το ήσυχο ή με το λιγότερο ήσυχο, κάποια μέρα δε θα πάει άλλο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συζητάμε και να απλώνουμε ιδέες παντού. Κάποια στιγμή θα φτάσουμε και στο άλλο άκρο.
Δεν πιστεύω ότι αυτή η διαφθορά είναι χτήμα των πολλών, οι πολόί έχουν μέσα τους κάποια ηθική (που την κληρονόμησαν από τους παλιούς τους). Το θέμα είναι να βγει και να οργανωθεί.